Home

Achtergrond 191 x bekeken

Tientallen Birmese migranten gestikt

Zeker 54 migranten uit Birma (Myanmar) die Thailand in zijn gesmokkeld, zijn gestikt in een container. Dit heeft de Thaise politie in de grensprovincie Ranong donderdag laten weten.

De 121 Birmezen die werk wilden zoeken op het vakantie-eiland Phuket, zaten in een luchtdichte diepvriescontainer van slechts zes bij 2,2 meter, waarin normaal vis wordt vervoerd.

Toen de bestuurder van de vrachtwagen merkte dat Birmezen overleden, parkeerde hij het voertuig, opende een deur van de container en vluchtte. 21 Birmezen zijn voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht, de overige 46 overlevenden zijn gearresteerd.

In Thailand werken zo'n 540.000 legale gastarbeiders, van wie de meesten uit het arme buurland Myanmar. Daarnaast werken er naar schatting 1 miljoen clandestiene migranten in het koninkrijk, die volgens mensenrechtengroepen vaak worden uitgebuit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.