Home

Achtergrond

Tieners ingezet tegen illegale alcoholverkoop

Zes Gelderse gemeenten, waaronder Duiven, Zevenaar en Overbetuwe, willen tieners inzetten tegen illegale verkoop van alcohol door winkeliers.

De minderjarige tieners gaan onder begeleiding van opsporingsambtenaren langs bij winkeliers en proberen daar alcohol te kopen. Dat meldde de gemeenten vandaag.

Volgens de zes gemeenten ligt het alcoholgebruik onder jongeren er boven het landelijk gemiddelde. Om de illegale verkoop van drank aan jongeren te verminderen, richten de gemeenten hun pijlen op winkeliers. Een minderjarige tiener probeert in een winkel drank te kopen in bijzijn van een opsporingsambtenaar. Als de winkelier inderdaad alcohol verkoopt aan de tiener, volgt een gesprek waarin de ambtenaar de winkelier op de overtreding wijst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.