Home

Achtergrond

'Tibet 1 mei toch niet open voor toeristen'

China ziet af van het voornemen Tibet 1 mei opnieuw open te stellen voor toeristen. Dat heeft een functionaris van het Tibetaanse bureau voor toerisme donderdag gezegd.

De functionaris liet weten dat de tijd nog niet rijp is voor het opnieuw toelaten van binnenlandse en buitenlandse toeristen in Tibet. De functionaris wilde niet zeggen vanaf welke datum toeristen wel welkom zijn in de regio.
De autoriteiten sloten Tibet voor toeristen na de hevige anti-Chinese rellen vorige maand. Zij begonnen met het verwijderen van toeristen uit Tibet nadat op 14 maart onlusten waren uitgebroken in de hoofdstad Lhasa.

Buitenlandse reizigers hebben anders dan voor de rest van China, speciale toestemming nodig om Tibet in te mogen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.