Home

Achtergrond 10 reacties

Thieme: Verburg loopt achter feiten aan

Minister Gerda Verburg van LNV moet de controle in de vleessector niet langer overlaten aan het bedrijfsleven, maar deze terughalen naar de overheid.

Nu laat zij de zaken veel te veel op hun beloop. Dat zegt Marianne Thieme (PvdD) in reactie op de verscherpte controle bij slachterij Friesland Vlees in Leeuwarden, die de minister gisteren aankondigde op grond van een gesprek met een oud-AID’er.

"Op zich is het natuurlijk geweldig dat ze dat doet. Maar de minister is op deze manier alleen maar bezig met brandjes te blussen."

Volgens Thieme is het geen incident, maar is het structureel mis in de vleessector. "Dat staat in het (eerder uitgelekte) interne VWA-rapport en ook Hoekstra heeft dat gerapporteerd."

Thieme neemt het de minister kwalijk dat ze een deel van de identiteit van de klokkenluider heeft prijsgegeven.

Lees ook Veetransporten in Leeuwarden onder permanente controle

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gezond

  Wat een domme en, in sommige gevallen, onzinnige reacties hieronder! Het is inmiddels wel overduidelijk dat de vleesindustrie de VWA in de zak heeft. Ontkennen heeft geen zin meer. Aanpakken, die vleesmaffia! Verburg zal wel moeten, ook al blijft ze de boel traineren.

 • no-profile-image

  M

  Jammer dat er zoveel woorden worden vuilgemaakt aan deze vuilniszak, jah veel meer is marjanne niet dusse...
  Het wordt tijd dat de landbouworganisaties is op harde manier van zich af bijten!!!

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Hoewel het niet goed te praten is, kan Verburg beter achter de feiten aanlopen, dan achter Thieme aanlopen.

 • no-profile-image

  Red Dear

  Op zich een interessante edoch kwalijke ontwikkeling die hiermee naar mijn persoonlijke mening gaande is.

  1: het past grote jongens om een kleine de klappen te laten opvangen, VION zit in het overleg met de instanties, slijmt met de activisten mee en heeft er baat bij dat de boeren binnenkort hun vee nog maar enkel aan hen kwijtkunnen...;

  2: afgelopen week kwam Koffeman uit de kast: "wij gebruiken de dieren om een milieupartij met veel invloed te kunnen neerzetten. "dieren zijn een marketingtool" ..... kan het nog duidelijker en hoezo misbruik van dieren?;

  3:tegen alle logica in wordt er driftig gewerkt om de boeren zoveel mogelijk het land uit te jagen...men vergeet even dat het per saldo beter is in de regio te opereren en dan een goede mix van graan en grasland...daarbij behoort ook PL en Ukraine... Nee, men wil de bossen in ZA vernielen.... want dan houden de milieuclubs werk... stel dat per vandaag alles zo zou zijn als die fanaten wensen...dan hebben ze geen werk/tijdbesteding en inkomsten meer...

  Ra Ra Ra Ra;

  4:AID: ik ken vakmensen die daar weggegaan zijn vanwege de mentaliteit.
  Wat ze tijdens de MKZ en Vogelpest hier op de Veluwe uitgevreten hebben....
  Ik nodig Geert Mak uit om dit in de geschiedschrijving op te nemen... dit is Europa vandaag...erger dan de communistische regiems van voorheen...doelend op de combinatie van links/diervriendelijk al lullend zakkenvullend.... en de mensen die geen relatie bij TV hebben kapot maken;

  5: Het wordt tijd dat Smit Kroes ingeseind wordt, er is nl een kartel ontstaan tussen de dierenvrienden en een groot deel van de media....
  Hertsenberg voerde haar HETZE tegen de landbouw en slachterijsector gisteren weer sterk op....

  Ra Ra Ra Ra


  6: en BALKJE.... hij kruipt weg, Verburg heeft een rechte rug en snapt het spel... maar het wordt tijd dat BALKJE eens zijn mondje opendoet.....

  ---- VLEES IS MOORD wordt luid en duidelijk verkondigd... hebben jullie B horen afkeuren?

  Redeloos Radeloos en Reddeloos... dan komen er "afwijkende types" als Verdonk en Wilders in beeld.... is niet nodig vermits BALKJE een leider wordt.

  Slaap zacht

 • no-profile-image

  gj

  Dat de AID en VWA bij de overheid horen weet Thieme zelf ook wel hoor.
  Maar zij weet ook dat al die imbecielen die op haar stemmen daar geen benul van hebben.
  Die vinden het allang weer fantastisch dat zij weer in het nieuws is.

 • no-profile-image

  Pieter J. den Ouden

  Uiteraard moeten mogelijke fouten bij de productie van voeding, van droge koekjes via jam tot vlees, gecorrigeerd worden. Dat gebeurde altijd al en zal zo blijven gebeuren, wie er ook politiek of bestuurlijk aan de knoppen zit. Maar na het zien van Radar van maandag 07 april j.l. met mevr. Hertsenberg uiterst suggestief, om niet te zeggen agressief, in de aanval op alles dat met vleesproductie te maken heeft, herken ik opnieuw de gestructureerde misleiding van de dierreligie die kennelijk bij herhaling in de 'kerkelijke samenzwering' van Thieme, Koffeman en diens vrouw Hertsenberg geboren wordt om als zendelingen het veganisme te promoten. Lees er het boek Econostra op na en het is duidelijk hoe de geloofwaardigheid van deze lieden ingeschat moet worden.

 • no-profile-image

  dirk

  Ik heb begrepen dat het om bedreiging van een aid er zou gaan Of het waar is dat is de hamvraag Maar wat gebeurde er tijdens de mkz crisis door diezelfde aid ers Boeren bedreigen met van alles en nog wat waar ze geen verantwoording voor hoefden af te leggen richting boeren Ik zou zo zeggen aid steek de hand in eigen boezem en kom daar dan ook mee voor de dag en niet achterbaks naar de pers toe lopen

 • no-profile-image

  Red Dear

  Wij kunnen ons daar wel druk over maken maar de vleesmannen die dik in get geld zitten maken zich daar niet(meer) druk om. De boeren moeten nu echt om hun belangen gaan denken, dat is het enige wat ik er nog aan toe te voegen heb en zal verder nooit meer op dit soort zaken reageren gezien het te ver doorgedrongen fanatisme in NL

 • no-profile-image

  Paul

  Volgens mij zijn de AID, en VWA van de overheid, en niet van het bedrijfsleven, dus wat zeurt Thieme eigenlijk ?

 • no-profile-image

  Wil Verhoef - Van der Kaap

  Ik vind dat iedereen die vlees eet, hier mede schuldig aan is. STOP MET HET ETEN VAN VLEES. Dan stoppen deze maffiapraktijken vanzelf en is er ook niet zoveeel dierenleed. Iedereen klaagt, maar vanavond zit men weer achter zijn bordje met een stuk vlees erop. Eet u smakelijk. Nou mij niet gezien

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.