Home

Achtergrond 155 x bekeken

Tesco ziet winst met bijna zes procent stijgen

De grootste Britse supermarkt en derde winkelier ter wereld Tesco heeft in het jaar tot eind februari een winst voor belastingen geboekt van ruim 3,5 miljard euro, een toename met 5,7 procent.

De omzet ging met 11 procent omhoog naar bijna 65 miljard euro. Tesco meldt daarbij dat de vergelijkbare verkopen op de Britse thuismarkt in de eerste vijf weken van dit jaar vijf procent hoger uitkwamen. Een prijzenslag wordt echter bemoeilijkt door duurdere grondstoffen en door hogere prijzen voor bepaalde verswaren.

De verkopen in andere landen gingen met ruim 25 procent omhoog, waarbij Tesco nu de helft van de winst uit het buitenland haalt. Tesco voorziet een verdere groei met zeker een miljoen vierkante meter verkoopruimte en denkt daarmee dit jaar 30.000 nieuwe banen te scheppen, waarvan een-derde in Groot-Brittannië .

''We zijn het nieuwe financiële jaar vol vertrouwen begonnen met een goede start in Groot-Brittannië , uitstekende vooruitgang op de internationale marken en veelbelovende eerste resultaten van onze investeringen in verdere groei, vooral in de VS, China en Turkije,'' aldus topman Sir Terry Leahy. Hij geeft verder geen cijfers over de nieuwe Amerikaanse onderneming Fresh & Easy waarvan veel analisten denken dat de verkopen niet aan de verwachtingen beantwoorden.

Of registreer je om te kunnen reageren.