Home

Achtergrond 159 x bekeken

Terroristen beraamden ontvoeringen Spelen

Terroristen in het islamitische noordwesten van China beraamden de ontvoering van buitenlandse atleten, journalisten en toeristen tijdens de Olympische Spelen deze zomer.

Dit heeft de Chinese politie vandaag bekendgemaakt. De terroristische groep wilde het sportfestijn verstoren maar is ontmanteld, aldus een politiewoordvoerder.

De Chinese autoriteiten maakten donderdag ook bekend dat een tweede terreurcel zou zijn ontmanteld die aanslagen hadden willen plegen met giftige stoffen. Het Islamitische Beweging Oost-Turkestan (ETIM) die gelieerd zou zijn aan al-Qaeda, had aanhangers gevraagd te oefenen met vergiftigd vlees, gifgas en van afstand tot ontploffing te brengen explosieven, aldus een zegsman van het Chinese ministerie van Openbare Veiligheid.

Eerder al maakte Peking wereldkundig dat het andere terreurgroepen eveneens afkomstig uit het islamitische verre noordwesten van China had weten te stoppen in hun voorbereidingen tot het plegen van aanslagen. Internationaal wordt met scepsis gereageerd op de bekendmakingen van de autoriteiten.

Peking wordt door velen ervan verdacht de terreurdreiging bewust op te blazen om daarmee de handen vrij te krijgen hard op te treden tegen dissidente geluiden in de aanloop naar de Olympische Spelen van augustus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.