Home

Achtergrond

'Te weinig speelruimte voor Nederlandse kinderen'

Het oppervlak aan beheerde speelruimte in Nederland is nog niet de helft van de norm die het ministerie van VROM aan gemeenten adviseert.

Omgerekend heeft Nederland een tekort aan speeloppervlak van 27.000 voetbalvelden. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gedaan in opdracht van de nationale actie 'Ik wil buiten spelen', waarvan SP-Kamerlid Agnes Kant vandaag het rapport in ontvangst nam.

NUSO, de koepel van Nederlandse speeltuinorganisaties, heeft samen met Jantje Beton de norm voor speelgelegenheden vastgesteld op 3 procent van het totale grondgebied. Het Nederlandse gemiddelde ligt echter op 1,4 procent. De gemeenten Alkmaar en Ameland zijn in Nederland de enige twee die de adviesnorm halen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.