Home

Achtergrond

Syngenta bouwt biotech-onderzoekscentrum in China

Syngenta bouwt een onderzoeks en ontwikkelingscentrum in Peking.

Uiteindelijk zijn vanaf 2010 tweehonderd wetenschappers en ondersteunende personeelsleden in het centrum werkzaam.

De investering bedraagt voor de eerste vijf jaar 40 miljoen euro. De Zwitserse fabrikant van gewasbeschermingsmiddelen en zaden wil de faciliteit vooral gebruiken om onderzoek te doen naar genetisch gemodificeerde gewassen. Het onderzoek complementeerd de Amerikaanse onderzoeksinstellingen van Syngenta.

ziet in China een groot strategisch belang. Vorig jaar ging het in Peking al een samenwerking aan met het Instituut voor Genetica en Ontwikkelingsbiolie. Daarnaast nam het een aandeel van 49 procent in Sanbei Seeds.

Of registreer je om te kunnen reageren.