Home

Achtergrond 187 x bekeken

Supermarkten stuwen groei detailhandel

De Nederlandse supermarkten hebben in februari een recordomzet gehaald.

De omzet was ruim 13 procent hoger dan een jaar eerder. Het is de hoogste groei in de afgelopen tien jaar. De hogere omzet is vooral te danken aan de extra dag in februari. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendgemaakt.

Mede dankzij de supermarkten is de omzet van de totale detailhandel gestegen met bijna 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Als het "schrikkeldageffect'' niet wordt meegerekend was de groei in februari ongeveer 3 procent, aldus het CBS. De prijzen stegen in februari met ruim 2 procent.

De non-foodsector zette in februari ruim 6 procent meer om dan een jaar eerder. Met name winkels in huishoudelijke artikelen deden het goed. Winkels met consumentenelektronica boerden minder dan in dezelfde maand in 2007.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.