Home

Achtergrond

Super de Boer draait hetzelfde met minder

Supermarktconcern Super de Boer heeft in het eerste kwartaal van dit jaar met 45 winkels minder nagenoeg dezelfde omzet gerealiseerd als een jaar eerder.

Dat heeft de onderneming, het voormalige Laurus, vandaag bekendgemaakt.

In totaal rekenden de klanten bij de kassa's van 313 winkels voor 467,4 miljoen euro aan boodschappen af. In het eerste kwartaal van vorig jaar, toen het concern nog 358 winkels telde, bedroeg deze zogenoemde consumentenomzet 468,8 miljoen euro.

Het concern, dat vorig jaar na jaren van verlies uit de rode cijfers kwam, boekte op jaarbasis een 7 procent hogere identieke omzet in de eerste drie maanden van het jaar. Het gaat hier om de verkopen van een groep van 290 winkels die onveranderd zijn gebleven. Dat de Paasdagen dit jaar in het eerste kwartaal vielen, pakte positief uit voor de omzetontwikkeling van deze winkels.

Beleggers op de effectenbeurs in Amsterdam reageerden enthousiast op de kwartaalcijfers. Het aandeel Super de Boer stond aan het einde van de ochtendhandel 2,5 procent hoger.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.