Home

Achtergrond 240 x bekeken

Subsidieregeling voor boeren in heuvelland

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben een subsidieregeling opgesteld voor agrariërs in heuvelachtig gebied.

Boeren in Zuid-Limburg krijgen de komende vijf jaar een subsidie van 50 euro per hectare per jaar als ze ter voorkoming van erosie op hun bouwlandpercelen niet ploegen of andere kerende grondbewerking toepassen in combinatie met de inzaai van bodembedekkers na de oogst.

De subsidieregeling geldt tot 1 januari 2013. Vanaf dat moment is het op hellingen van 2 procent of meer verplicht om te voldoen aan erosieverordeningen die worden opgesteld door het Productschap Akkerbouw en het Productschap Tuinbouw.

De provincie neemt vooruitlopend hierop de verantwoordelijkheid op zich om de uitvoering van de regeling zo spoedig mogelijk te effectueren om niet-kerende grondbewerking al vanaf dit jaar te stimuleren.

Financiering vindt plaats door het Waterschap Roer en Overmaas (WRO) en de provincie Limburg. De Dienst Regelingen gaat de subsidieregeling uitvoeren terwijl de provincie Limburg de controles op zich zal nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.