Home

Achtergrond 158 x bekeken 9 reacties

'Stop subsidie milieuclubs die wegen tegenhouden'

De Friese gedeputeerde Sjoerd Galama wil de subsidies stopzetten van onder meer milieuclubs die ondanks inspraak juridisch dwarsliggen bij de aanleg van infrastructurele projecten.

De CDA-bestuurder meldde dat vandaag. Galama heeft genoeg van milieuorganisaties die in een vroeg stadium mogen meepraten over infrastructuur en na een politiek besluit alsnog procederen. "We zijn geen gekke Henkie'', aldus Galama. Het is wat Galama betreft of meepraten of procederen, niet beide. "Ik wil niemand monddood maken, maar de belastingbetaler vraagt een politiek die doorpakt'', vindt de CDA'er.

De bestuurder krijgt onder meer grijze haren van het verzet tegen de centrale as. Deze weg moet het noordoosten van Friesland beter bereikbaar maken. Na vele jaren discussie en protest ligt de weg er nog steeds niet. De milieuclubs die ageren tegen de weg worden mede gefinancierd door de provincie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  schreuder

  Hulde voor deze bestuurder.

 • no-profile-image

  gelijkheid

  Helemaal ongelijk kan ik Sjoerd niet geven. En als je bedenkt dat voor alle infrastructurele werken natuurcompensatie verplicht is, dan heeft Sjoerd een punt. Zo maak je het de overheid nog gemakkelijker landbouwgrond op te eisen.
  Wel mogen ze wat mij betreft alle subsidies voor deze milieuclubs intrekken. Als de mensen werkelijk zo begaan zijn met het milieu dan moet het toch geen probleem zijn centjes binnen te halen en de club in leven te houden zonder subsidie.

 • no-profile-image

  Jan

  Eindelijk iemand met gezond verstand, de milieu taliban houd heel werkend Nederland in een wurggreep

 • no-profile-image

  sjeng

  Eindelijk een overheidsbestuurder die wakker wordt.
  TOPPIE.

 • no-profile-image

  Leo

  Eindelijk zie je een keerpunt onstaan: niet langer ,,geregeerd worden,, door de mm(miljeu maffia) op onze kosten en zéér ondemocratisch. Politiek: nu doorpakken aub. Zo te zien neemt het CDA het voortouw, prima! dat gaat stemmen opleveren, zelfs die van mij.

 • no-profile-image

  sjoerd

  Wat een hypocriete klootzak!!!!!!
  decennia hebben de milieufreaks de agrarische sector geterroriseerd met bezwaren en allerlei vertragingsmethodieken.Nooit heb ik bij een bestuurder hierover enige wanklank vernomen. De boeren moesten er maar mee leren leven. Nu de auto in het geding is en de wegenaanleg en de grote bouwopdrachten een beetje vertraging oplopen is op eens leiden in last. Hoe erg kun je zijn als CDA-er. Dat milieugajes had al veel eerder aangepakt moeten worden, nu mogen ze van mij nog wel even doorgaan sjappoo voor milieudefensie, ze worden zelfs gesponsord door politieke partijen om een brede mening te krijgen ha ha ha.

 • no-profile-image

  A.H. van Engelen

  Uitstekend voornemen van deze gedeputeerde. Hoop dat hij het ook mag/kan doorzetten. Het scheelt een enorm bedrag aan subsidies, die beter vergeven kunnen worden aan bonafide en verantwoordelijke instellingen. Weg met o.a. milieudefensie, met green-peace. Laten we zaken kunnen doen en projecten kunnen financieren.

 • no-profile-image

  veehouder

  wanneer vallen alle bestuurders nu eens de schillen van de ogen.

 • no-profile-image

  Jean Vaassen

  Nederland is een rechtstaat. Vaak prima. Vaak knap vervelend. Subsidie krijg je ook als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, los van het feit of de een of andere politicus dat nu wel of niet prettig vindt. Regels veranderen? prima. Wetten wijzigen? Ga je gang. Maar voorkom rechtsongelijkheid en andere kwalijke zaken als gevolg van de waan van de dag c.q. de politieke kleur van de plaatselijke en tijdelijke machthebber.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.