Home

Achtergrond 175 x bekeken

Stille banden helpen slechts bij massaal gebruik

Wanneer 80 procent van de weggebruikers overgaat op stille banden onder de auto scheelt dat de helft aan geluidshinder.

Wanneer 20 procent van de automobilisten dat zou doen, scheelt dat maar 0,2 procent "zo'n beetje verwaarloosbaar''. Zo blijkt uit onderzoek van Rijkswaterstaat.

"Om het geluidsniveau op de weg daadwerkelijk terug te dringen, moet het gebruik van stille banden aanzienlijk zijn'', zo concludeert de wegbeheerder in de publicatie 'Stille banden; ...je hoort het verschil'.

"Wanneer veel mensen op gewone banden blijven rijden, zal het effect op geluidshinder minimaal zijn.'' Om meer mensen over de streep te trekken geven de ministeries van Verkeer en VROM " het goede voorbeeld'' door auto's van hun eigen leaserijders uit te rusten met stille banden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.