Home

Achtergrond 347 x bekeken

Stikstofverbruik tuinbouw in kaart

Uit onderzoek van het LEI blijkt dat sierteeltbedrijven zich goed aan de gestelde stikstofnorm van het Besluit Glastuinbouw uit 2002 houden.

Het onderzoek vond plaats tussen 2002 en 2005. Gedurende deze periode is het stikstofverbruik van zowel sierteelt als glasgroente onderzocht. Hieruit blijkt dat de teelt van glasgroenten bijna 2,5 keer zoveel stikstof vereist.

Potplanten hebben het minste stikstof nodig en het verbruik blijft ver onder de norm van 800 kilo stikstof per hectare. Chrysanten verbruiken iets meer, ongeveer 900 kilo per hectare. Rozen zijn de grootste verbruikers van stikstof. Per hectare is ruim 1300 kilo nodig. Daarmee is in de rozenteelt bijna evenveel stikstof nodig als bij de paprikateelt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.