Home

Achtergrond 167 x bekeken 3 reacties

Staatsbosbeheer aan de slag in 'archeologisch reservaat'

Staatsbosbeheer gaat in de komende drie tot vier jaar "het enige archeologische reservaat in Nederland' aanpakken.

Het gaat om het 350 hectare grote gebied Strubben-Kniphorstbosch in Drenthe, dat ook bekend staat als de 'Randstad van de prehistorie'.

Vandaag presenteerde Staatsbosbeheer een nieuw inrichting- en beheersplan voor het gebied, dat tot 2006 in gebruik was als militair oefenterrein. Strubben-Kniphorstbosch ligt tussen de dorpen Schipborg, Anloo en Annen midden in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa.

Volgens Staatsbosbeheer zijn hier "prehistorische hunebedden en grafheuvels te vinden, maar ook markengrenzen, eeuwenoude karrensporen en bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog. Dit gebied is één van de weinige plekken in ons land waar vanaf de prehistorie mensen hebben gewoond.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  Het enige wat die clubs doen is met belastinggeld grond kopen, enkele boompjes planten en verder de boel de boel laten. Zo worden ze sluimerend de grootste grondeigenaar van Nederland.

 • no-profile-image

  gert

  staatsbosbeheer moet hier juist niets aan doen,zo verniel je juist de sporen uit het verleden

 • no-profile-image

  Mieke

  Helemaal mee eens, blijf er met je handen van af. SBB heeft al meer dan genoeg " heringericht" zonder herplant. Met desastreuze gevolgen voor de biodiversiteit.
  Uit eerbied voor onze geschiedenis cultuur en natuur: machines mooi in de schuur laten. Met respect voor alle woudreuzen die inmiddels zijn gegroeid, niet alleen voor hun " toekomstbomen".
  We hebben nu meer dan genoeg van de "maakbare" natuur van Staatbosbeheer. Zie ook www.woudreus.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.