Home

Achtergrond 1 reactie

Spitsstrook A1 alsnog open

De spitsstrook op de A1 bij Hoevelaken gaat volgende week alsnog open.

Dat zei minister Camiel Eurlings (Verkeer) vandaag na afloop van de ministerraad. Na een uitspraak van de Raad van State heeft de strook er vier jaar ongebruikt bij gelegen.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat kreeg deze week van de Raad van State alsnog te horen dat de strook open kan. Het verbaast Eurlings dat de raad daar zo lang mee heeft gewacht. "Ik hoop dat ze de volgende keer na maximaal vier dagen bellen, in plaats van vier jaar.''

De Raad van State sprak in mei 2004 uit dat een beroep tegen de nieuwe spitsstrook gegrond was. Toch mocht die open, onder voorwaarde dat er een maximumsnelheid gold van 80 kilometer per uur. Het ministerie moest binnen een half jaar een nieuw besluit nemen over de spitsstrook.

Op advies van de landsadvocaat zette toenmalig minister van Verkeer Karla Peijs niet door, stelde Eurlings vandaag. Hij zal zo snel mogelijk alsnog een besluit nemen over de spitsstrook zodat de maximumsnelheid daar niet tot 80 kilometer beperkt hoeft te blijven.
De Raad van State werpt de verwijten van de minister over te trage opheldering ver van zich. Een woordvoerder wijst erop dat in de uitspraak van de raad van vier jaar geleden precies staat wat Eurlings nu gaat doen. "De Raad van State is er niet voor om een ministerie te bellen als er niets gebeurt.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    een beller is sneller,anders maar Email

Of registreer je om te kunnen reageren.