Home

Achtergrond 167 x bekeken

Spaanse komkommers langer op de markt

In het Spaanse Granada kiezen tuinders dit jaar voor het eerst op relatief grote schaal voor een voorjaarsteelt komkommer.

Traditioneel wordt in dit gebied voor één lange teelt gekozen, van november tot april. Met de voorjaarsteelt mikken de telers op afzet in de periode half april tot juni. De komkommers uit Granada zijn daarmee aanvullend op het Nederlandse aanbod.

De komkommers worden afgezet door exporteurs in Almería die met het verse product aan de programma’s van supermarkten willen voldoen. Het zou specifiek gaan om een middelgrote supermarktketen in Beieren.

Naar schatting gaat het om 150 hectare voorjaarsteelt in Granada. De verwachting is dat de productie hiervan eind april echt op stoom zal komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.