Home

Achtergrond

Shell wil geld voor kooldioxideopslag

Shell roept de landen van de Europese Unie op ondergrondse opslag van kooldioxide (CO2) door bedrijven financieel aantrekkelijker te maken.

De opslag moet leiden tot veel minder broeikasgassen in de lucht. Het Brits-Nederlandse olieconcern kijkt al sinds 1997 naar de mogelijkheden voor het afvangen van en vervolgens ondergrondse opslaan van het broeikasgas CO2. Maar het onderoek en de opslag kosten geld en brengen niks op.

Daarom moeten de Europese regeringen zorgen voor financiële prikkels die leiden tot een snelle onwikkeling van de technologie voor het opslaan, betoogde Shell-topman Jeroen van der Veer maandag in Brussel. ”Op zijn minst moeten bedrijven emissierechten krijgen voor de kooldioxide die ze opslaan”, aldus Van der Veer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.