Home

Achtergrond

Schots insectengaas naar Nederland

De Schotse importeur Allen Fearn heeft insectengaas van vier maaswijdten in zijn assortiment.

Zelf gebruikt Fearn in zijn 300 hectare koolraap het gaas met de maaswijdte van 1,3 millimeter, tegen koolvlieg. Daarnaast heeft hij de maaswijdten 0,3 millimeter, 0,6 en 0,8 in zijn assortiment. De wijdte van 0,6 millimeter zou dicht genoeg zijn om koolgalmug (uit broccoli) en witte vlieg (uit spruitkool) te weren.

Fearn werkt met rollen van 27 meter breed en 200 meter lang. De rollen legt hij machinaal met een zware rolhouder achter de trekker. Het gaas weegt namelijk 85 gram per vierkante meter (vliesdoek 17 tot 19 gram). Vervolgens ploegt hij de zijkanten in. Bij koolraap ligt het tot tien maanden op het gewas. De levensduur van het polyethyleen materiaal is 10 tot 12 jaar. Het voornaamste struikelblok lijkt vooralsnog de hoge prijs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.