Home

Achtergrond 258 x bekeken

'Scholieren tegen maatschappelijke stage'

Scholieren voelen niets voor een verplichte maatschappelijke stage. Dat blijkt vandaag uit onderzoek onder 2303 scholieren van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (Laks).

Slechts 27 procent van de scholieren zou voorstander zijn van de stage. Laks-voorzitter Sywert van Lienden stelt dat de maatschappelijke stages de beroepsstages op het vmbo verdringen, volgens hem een ”rampzalige” ontwikkeling.

Ook de Commissie Dijsselbloem (onderwijsvernieuwingen) haalde deze week uit naar de maatschappelijke stage, die alle kenmerken zou hebben van de mislukte onderwijsvernieuwingen in de jaren negentig. Het kabinet is van plan de stage vanaf 2011 voor iedere scholier verplicht te stellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.