Home

Achtergrond

Scholieren gaan op voor verkeersexamen

Vrijwel alle scholieren van groep 7 en 8 van de basisscholen maken donderdag het schriftelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland. Voor het eerst doen ook duizend middelbare scholieren mee aan het examen.

VVN vindt het niet goed dat verkeerseducatie na de basisschool stopt. Het zou ”noodzakelijk” zijn de scholing voort te zetten op vmbo, havo en vwo. VVN-directeur Joop Goos geeft donderdagmorgen het landelijke startsein voor het examen op Urk, in de Koningin Wilhelminaschool.

Het verkeersexamen bestaat al sinds 1932. Volgens VVN is de verkeerstoets op dit moment harder nodig dan ooit, omdat het verkeer steeds drukker wordt. Nederland telt anno 2008 ongeveer 7,5 miljoen auto’s. In 1990 waren dat er nog 5,5 miljoen.

Vorig jaar slaagden circa 200.000 scholieren voor het schriftelijk verkeersexamen. VVN voorziet een soortgelijk resultaat voor de examens die vandaag worden afgenomen.

In mei en juni volgt het praktijkexamen op de fiets. Ieder kind uit groep 7 en 8 mag hieraan meedoen, ook al is het gezakt voor de schriftelijke toets.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.