Home

Achtergrond

Scholen dieper in de schulden

In het voortgezet en hoger onderwijs hebben zich in 2006 dieper in de schulden gestoken.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft bekendgemaakt.
"Het onderwijs investeerde de afgelopen jaren meer in gebouwen en inventaris, zoals meubilair, lesmateriaal en computers'', aldus het CBS. ,"Vooral in het beroepsonderwijs en volwasseneneducatie (bve) en in het wetenschappelijk onderwijs namen de schulden fors toe.''
In 2006 namen de schulden van scholen in het middelbaar en hoger onderwijs met 379 miljoen euro toe. In dat jaar investeerde zij netto 671 miljoen. In 2005 was de toename van de schulden nog iets meer dan 100 miljoen.

De cijfers van het CBS botsen met onderzoek van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Deze vakbond van leraren stelde vorig jaar dat de spaartegoeden in het voortgezet onderwijs stijgen en dat hun investeringen dalen.
Volgens de AOb hadden scholen in het voortgezet onderwijs eind 2005 ruim 1 miljard euro op de bank staan en daarnaast bijna 500 miljoen euro belegd. De scholen zelf ontkennen die cijfers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.