Home

Achtergrond 401 x bekeken 11 reacties

'Schandalig dat minister Verburg slachthuis aan de schandpaal nagelt'

Het is schandalig dat landbouwminister Verburg het slachthuis Friesland Vlees zomaar in het openbaar aan de schandpaal nagelt met haar verhaal over vermeende misstanden.

Daar lopen altijd zeven tot acht controleurs van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) rond. Zij hebben nooit misstanden ten aanzien van het dierenwelzijn geconstateerd. Dat is de reactie van eigenaar Aaldert Wildeboer van Friesland Vlees op de aantijgingen van Verburg.

De beschuldigingen van Verburg ten aanzien van misstanden over het welzijn van runderen bij Friesland Vlees zijn een gevolg van een strijd tussen de VWA en de Algemene Inspectiedienst (AID). "Soms krijgen we hier vee binnen, waarvan de dierenarts van de VWA zegt dat wij de dieren kunnen slachten. Als een AID-inspecteur vervolgens zegt dat het dier niet goed genoeg is om te slachten, is dat een vreemde zaak. Tussen de AID en de VWA mag geen meningsverschil bestaan over het toestaan van het slachten of niet", vindt Wildeboer.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  de minister voelt de hete adem van de pvd in haar nek,ze moet een daad stellen

 • no-profile-image

  Red Dear

  Ze kan beter de NMA achter VION aansturen...die krijgen inmiddels zoveel marktmacht dat ze met te lage prijzen de andere(kleinere) slachterijen kapot willen maken....

 • no-profile-image

  een veeboer

  waarom geeft iemand kommentaar, als hij niet weet hoe het in werkelijk zit,
  want er wordt heel veel gerommeld op dat slachthuis heb het met eigen ervaring
  mee gemaakt

 • no-profile-image

  Robert ter Horst

  Waarom houden vegetariers zich altijd zo aggresief bezig met mensen die vlees eten.
  Laat iedereen lekker zelf uitmaken of en wat hij gelooft, rookt, drinkt, neukt, poept, eet. Gebrek aan respect voor andersdenkenden en doenden leidt al tot genoeg haat, oorlog en terrorisme.

  Volgens de Drs. H.G. Simplonius Foundation leidt vegetarisme overigens tot stress en onvruchtbaarheid bij omnivoren. Ik ga er van uit dat deze foundation net zo betrouwbaar is als de Nicolaas Piercing Foundation van de PvvD

  Groetjes uit Ootmarsum

 • no-profile-image

  Wil Verhoef - Van der Kaap

  Iedereen die vlees eet is medeverantwoordelijk voor alle deze misstanden in de vleessector. STOP MET VLEESETEN! Dan stoppen deze maffiapraktijken vanzelf. Maar heeft u vanavond een stuk vlees op uw bord, dan wens ik u een smakelijke maaltijd.

 • no-profile-image

  gert

  er is altijd al gedonder geweest tussen aid en vwa,het zijn 2 koninkrijkjes naast elkaar.wildeboer is nu slachtoffer

 • no-profile-image

  de boerin

  De presentatrice van Tros Radar is Antoinette Hertsenberg. Google haar naam en oa op Wikipedia is te lezen welke achtergrond deze dame heeft. Onafhankelijke journalestiek is een groot goed. Ondanks dit hoop ik dat de minister geen besluiten neemt nav TVprogramma's maar afgaat op signalen van AID en VWA: daar zijn ze voor in het leven geroepen. Het is schande als (voormalige)werknemers van AID en VWA betreffende beelden wél naar de TV doorspelen en niet naar hun baas.

 • no-profile-image

  Erna Kanon

  Wie het programma Radar heeft gezien en het gedrag van dhr. Wildeboer - weet toch genoeg? Is het niemand opgevallen dat de VWA daar dus 2 medewerkers hebben (en niet 10, zoals Wildeboer stelt!) en dat die twee medewerkers onafhankelijk behoren te zijn ipv hun lunch dagelijks te delen met die lui? Het klopt van geen meter. En wie een stukje vlees koopt van de supermarkt tegen een (vreemd) lage prijs, moet niet klagen als hij een keer met een voedselvergiftiging - of erger - in het ziekenhuis belandt. Kwaliteit kost geld, en zo is het ook met ons vlees! Ga toch naar de biologische slager, daar heb je in ieder geval vlees van dieren die de wei hebben gezien, en die normaal voer hebben gehad...

 • no-profile-image

  Robert ter Horst

  p.s. de volgende die ongevraagd opmerkingen maakt over mijn sigaret sla ik voor zijn bek

 • no-profile-image

  veeboer

  veehandelaren met eigen vervoer nemen het vaak niet zo nauw met de regels. deze handelaren hebben ook vaak boeren tot klant die maar wat aanrotzooien. soort zoekt soort.
  Hoe strenger de controle, hoe beter voor de sector.
  Knoeiers moeten met harde hand uit de sector worden verwijderd.

 • no-profile-image

  roeltje

  je maakt mij nieuwsgierig dus vertel op je gerommel

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.