Home

Achtergrond 193 x bekeken

Sarkozy minst populaire president ooit na een jaar

Een grote meerderheid van de Fransen meent dat president Nicolas Sarkozy weinig heeft gedaan om hun situatie te verbeteren in het eerste jaar van zijn mandaat.

Dat heeft een vandaag gepubliceerde opiniepeiling in de krant Le Journal du Dimanche aangetoond. Circa 36 procent van de bevolking staat positief tegenover Sarkozy. Dat is het laagste percentage ooit voor een Franse president na een jaar aan de macht. Op de vraag of het beleid van Sarkozy de situatie in Frankrijk heeft verbeterd, antwoordde 79 procent nee en 21 procent ja.

Donderdag zal Sarkozy zijn beleid van het afgelopen jaar verdedigen in een interview dat rechtstreeks wordt uitgezonden op de Franse televisie. Het staatshoofd liet afgelopen week al weten dat hij zeer tevreden is over zichzelf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.