Home

Achtergrond

Sarkozy doet smeekbede voor Betancourt

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft de Colombiaanse rebellenbeweging FARC gisteren dringend verzocht om Ingrid Betancourt vrij te laten.

De Frans-Colombiaanse politica wordt al zes jaar gevangen gehouden in de jungle en zou ernstig ziek zijn.
De toespraak van Sarkozy op de Franse televisie was in het Spaans ondertiteld en rechtstreeks gericht tot FARC-leider Manuel Marulanda. Sarkozy zei dat Betancourt zo ziek en zwak is dat ze elk moment kan sterven.
"Het is nu en onmiddellijk'', zei Sarkozy. "Het gaat om het leven van een vrouw.'' Betancourt zou aan hepatitis B en de tropische ziekten leishmaniasis en malaria lijden.

Volgens Sarkozy staat Frankrijk klaar om een humanitaire missie te sturen om Betancourt en andere FARC-gevangenen op te halen. Hij heeft daarover telefonisch overleg gevoerd met de Colombiaanse president Alvaro Uribe. Die liet gisteren weten bereid te zijn de militaire operaties in het zuidoosten van Colombia te staken in verband met de missie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.