Home

Achtergrond 347 x bekeken

Sapproducenten willen GlobalGap als inkoopeis fruit

De internationale koepelorganisatie voor sapverwerkers SGF heeft zich aangesloten bij GlobalGap.

De koepel gaat haar aangesloten bedrijven adviseren alleen fruit in te kopen met GlobalGap-standaard. SGF maakt zich voor de leden uit Europa, Nieuw Zeeland en Australië sterk voor kwaliteitszekering en organiseert zaken als tracering en controlesystemen. Leden zijn goed voor 90 procent van de Europese sapproductie met een omzetwaarde van acht miljard euro.

Het is onduidelijk wat dit voor de Europese markt voor industriefruit betekent. De koepel voert GlobalGap niet in als eis, maar als een advies. Met name uit Polen komt veel industriefruit voor sappproductie. Veel van deze appels zijn niet gecertificeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.