Home

Achtergrond 193 x bekeken

Samsom wil nationale strijd om meest energiezuinige straat

PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samsom wil een nationale wedstrijd met als inzet wie er in de meest energiezuinige straat van Nederland woont.

Hij zei dat vandaag naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

De winnaars zouden de kosten van het aanpassen van hun woning vergoed moeten krijgen. Samsom hoopt op deze manier burgers te motiveren om hun huis energiezuiniger te maken. Dat is volgens hem niet alleen goed voor het milieu maar levert mensen ook nog financieel voordeel op.

De wedstrijd zou na de zomer moeten beginnen. Via het energielabel voor woningen kan gekeken worden hoe zuinig een huis is. Na enkele maanden wordt gekeken wie de grootste sprong voorwaarts heeft gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.