Home

Achtergrond 165 x bekeken

SP wil opheldering over 'lek' in paspoort

De SP-fractie in de Tweede Kamer vindt dat minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) snel tekst en uitleg moet geven over een mogelijk lek in het nieuwe Nederlandse paspoort.

De fracties willen dat de minister vanmiddag opheldering geeft tijdens het traditionele vragenuurtje.

Tweede Kamerlid Arda Gerkens is verbaasd over een bericht uit dagblad Trouw, waarin staat dat dieven door een veiligheidslek in de chip van het nieuwe paspoort snel kunnen achterhalen of iemand zijn identiteitsbewijs bij zich heeft en uit welk land hij komt. Tijdens een debat over de problemen met de beveiliging van toegangspasjes voor overheidsgebouwen liet de minister vorig maand nog weten dat de chips van paspoorten beter zijn beschermd. Gerkens heeft nog geen zicht op de ernst en omvang van het probleem, en wil daar snel duidelijkheid over.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.