Home

Achtergrond 8 reacties

SP hekelt EU-subsidie voor veelzijdig stukje vlees

De reclame voor het "meest veelzijdige stukje vlees'' wordt door de Europese Unie gesubsidieerd.

Het Productschap Pluimvee heeft voor de jaren 2007 tot 2009 5,3 miljoen euro voor kipreclame van de EU gekregen. De SP noemt het "van de zotte'' dat daar Europees geld voor gebruikt wordt. Verlaag dan de Nederlandse bijdrage, stelt de partij.

Tweede Kamerleden Harry van Bommel en Krista van Velzen willen opheldering van landbouwminister Gerda Verburg en staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken). Ze vragen of er soms problemen zijn met de afzetmarkt van kip, want ze zien geen reden waarom de Nederlandse belastingbetaler die markt zou moeten bevorderen. Bovendien willen ze weten welke andere producten met dergelijke subsidie worden gepromoot.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  toontje

  wat er maar eens eerst moet gebeuren is de subsidiestromen per direct stop zetten naar de zogenaamde maatschappelijke groeperingen die hiermee van alles en nog wat dwarsbomen o.a. via juridische procedures wat (de samenleving) weer en nogmaals nodeloos enorm veel geld kost. R.G. te V

 • no-profile-image

  eet meer

  Ik weet niet waar jij die leugens vandaan haalt annegien. Maar het LEI heeft berekend dat de Nederlandse landbouw het nog helemaal niet zo slecht doet. www.vlees.nl

 • no-profile-image

  .

  Annegien, het zou je sieren inhoudelijk op tegenargumenten in te gaan, en niet met loze kreten anderen je mening opdringen. En als je dit niet kunt moet je stoppen met je slogan's

 • no-profile-image

  .

  Annegien, je valt met je gebazel in eigen zwaard. Van de ene kant beweer je dat vervoer van soja vervuilend is en Wageningen vergeten heeft dit mee te rekenen. In een vorige column meen je hiermee zelfs te onderbouwen dat de vervuiling van veeteelt hierdoor geen 9% maar 18% moet zijn. Je spreekt zelfs van een blunder van Wageningen. Hiermee geef je zelf aan dat vervoer toch wel erg vervuilend is. En dit terwijl je vervolgens schrijft dat veeteelt meer vervuilt dan alle autoverkeer wereldwijd.
  Wageningen constateert niets en je moet niet proberen een draai aan de waarheid te geven.
  Wees blij dat er veeteelt is. Door de ammoniak wordt een gedeelte van de schadelijke uitstoot van verkeer geneutraliseerd. En ook dit zul je wel niet begrijpen. Verdiep je eens in de technieken die "milieuvriendelijke" biomassacentrales toepassen om de uitstoot van schadelijke stoffen te neutraliseren. Je zult verrast zijn.

 • no-profile-image

  wat een

  Ja annegien, laten we stoppen met veeteelt, want dat is zo slecht voor de wereld. Ga jij maar lekker olie vreten.

 • no-profile-image

  Annegien

  Volgens de laatste berichten zou de volgende slogan beter gesubsidieerd kunnen worden: "Vlees, het meest vervuilende dat u eet, vlees!"

 • no-profile-image

  Annegien

  Zelfs in Wageningen heeft men na lang rekenen moeten constateren dat veeteelt vervuilend is. En dan hebben ze daar nog niet eens het vervoer van soja uit Brazilië meegerekend. Wereldwijd is er sprake van 18% CO2 uitstoot. Dit is veel meer dan de uitstoot van het verkeer wereldwijd!

 • no-profile-image

  Boeren moeten gesteund worden...

  Waarom klagen over een subsidie wat voor de Nederlandse landbouw goed is? laat de mensen maar nederlandse kippetjes kopen, ipv buitenlandse troep.

  Beter het geld voor reclame dan naar die waardeloze partij van de dieren die de hele landbouw de vernieling in wil brengen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.