Home

Achtergrond

Rijverbod vrachtwagens Tirol wekt woede

De brancheorganisaties van goederenvervoerders en verladers in Nederland zijn woedend op de Europese Commissie door de "plotselinge ommezwaai'' over het dreigende verbod op vrachtwagentransporten tussen Duitsland en Italië door Tirol.

Vanaf 2 mei mogen vrachtwagens die zijn beladen met afval en steen geen gebruik meer maken van de A12 in de Oostenrijkse deelstaat. Op 1 januari wil Tirol het transportverbod op de snelweg uitbreiden naar onder meer marmer, rondhout, kurk, ijzer, erts, staal en keramische tegels. De bestuurders in Tirol willen met de maatregelen de luchtkwaliteit verbeteren.

De Nederlandse brancheorganisaties TLN, KNV en EVO vinden het verbod "regelrechte discriminatie van buitenlandse voertuigen''. Ze hoopten dat de Europese Commissie de maatregelen zou blokkeren, maar het lijkt er nu op dat dat niet gaat gebeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.