Home

Achtergrond 214 x bekeken

Ridder in spruiten

Wie dat wil kan Spruitenteler Huib den Bakker in Brielle in het vervolg aanspreken met Ridder Huib. Vanmorgen werd hij door de burgemeester van de historische Geuzenvesting voorzien van de bij het ridderschap behorende uiterlijke tekenen.

"Om 9 uur vanmorgen waren we aan het spruiten plukken", vertelt de kersverse Ridder in de orde van Oranje Nassau. "Zeggen de jongens op de planter ineens: we stoppen ermee, we gaan naar huis. Ik zeg nog dat dat niet kan. maar ze waren al weg." De personeelsstaking was vooraf uitgedokterd om Den Bakker om half elf in het oude stadhuis van den Brielle te krijgen.

De Koningin zette haar handtekening onder het verzoek Den Bakker tot een van haar ridders te benoemen als waardering voor de niet aflatende inspanning die hij jaren achtereen opbracht voor de sector en voor zijn spruiten telende collega's, vertelt initiatiefnemer Cock van Bommel.

Den Bakker was tot vorig jaar voorzitter van de landelijke spruitencommissie van LTO-Groeiservice, draaide mee in het onderzoek naar spruiten, was actief binnen de standsorganisatie en bij handelsorganisatie The Greenery, en is bestuursecretaris geweest van de LAS in Brielle.

De nieuwbakken ridder wordt vanavond extra in het oranjezonnetje gezet tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Kloosterweg in Brielle.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.