Home

Achtergrond

Recordaantal toeschouwers bij bloemencorso

Veel meer dan de verwachte miljoen mensen hebben zaterdag langs de route gestaan van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Een woordvoerder schatte hun aantal op zeker 1,2 miljoen, een absoluut record voor het evenement.

Niet alleen het mooie weer zorgde voor de grote toeloop, ook de route was dit jaar anders. Voor het eerst reden de praalwagens onderweg van Noordwijk naar Haarlem pal langs de Keukenhof. Ook de bloemententoonstelling zelf kreeg daardoor extra veel bezoekers: ruim 50.000.

Volgens de woordvoerder is het dan ook de bedoeling dat de route van deze 61e editie voortaan elk jaar wordt afgelegd. "Daarvoor is dan wel meer hekwerk en begeleiding nodig'', meent hij. "Er was niet gerekend op zo veel mensen. Op sommige plaatsen stond het publiek tien rijen dik en bleef te weinig ruimte over voor de praalwagens, waardoor de stoet vertraging opliep.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.