Home

Achtergrond 281 x bekeken

Quotumprijs voor surplusbieten

Vanwege het late voorjaar en doordat de graanteelt aantrekkelijker is door de hoge graanprijzen, dreigen er te weinig bieten te komen. Hierdoor kan de suikerproductie van Cosun kleiner worden dan gewenst voor een optimaal rendement voor telers en coöperatie. Daarom besluit Cosun om voor surplusbieten in 2008 de ledenprijs voor quotumbieten te betalen.

Na de eerdere kortingen op het quotum aan suikerbieten is het zaak dit quotum wel te benutten. Het is lastig om met de bietenteelt precies op het bietenquotum uit te komen. De akkerbouwers hebben de neiging liever iets te weinig areaal in te zaaien dan voor de meestal lage surplusprijzen bieten te moeten leveren. Vandaar dat voor de surplusbieten nu ook de ledenprijs gaat gelden.

Als telers nog ruimte hebben om meer te zaaien dan eerder voorgenomen, kunnen zij daartoe besluiten op basis van deze hogere prijs voor surplusbieten. Cosun bracht zijn leden op de hoogte via een brief. Leden die gebruik willen maken van deze mogelijkheid kunnen zich wenden tot hun contactpersoon bij de Agrarische Dienst van Suiker Unie.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘bieten’

Meer informatie Cosun, 10 april 2008: Cosun betaalt quotumprijs voor surplusbieten

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.