Home

Achtergrond 191 x bekeken

Quick scan legt leds onder de loep

Het Productschap Tuinbouw heeft een project opgestart voor een quick scan voor leds.

Dit moet de belangrijkste kenmerken en prestaties blootleggen van het ledsysteem bij Dirk van der Kaaij. De doelstelling van dit project om met gerichte metingen op praktijkschaal een quick scan uit te voeren naar de belangrijkste kenmerken en prestaties van het LED-systeem dat bij Van der Kaaij is geïnstalleerd. Met behulp van de quick scan wordt de mate van fotosynthese bepaald.

Daarbij wordt de lichtactiviteit van de jongere bladeren bovenin het gewas als wel de oudere bladeren dieper in het gewas in kaart gebracht. Gemeten wordt de lichtpenetratie en –onderschepping in het gewas. Deze meting aan lichtonderschepping zijn nog niet eerder gedaan in de praktijk en zullen vergeleken met SON-T belichting.

De quick scan beperkt zich tot de lichtonderschepping. Naar gewasontwikkeling, groei en productie wordt niet gekeken omdat dit project daar niet in voorziet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.