Home

Achtergrond 144 x bekeken 1 reactie

PvdA'er vindt aanpak voedselcrisis te slap

De aanpak van de voedselcrisis is te slap, stelt PvdA-Europarlementslid Thijs Berman. Hij vindt dat de VN er bij spoedberaad dinsdag beter aan had gedaan om concrete maatregelen voor te stellen in plaats van een ongeruste oproep uit te sturen.

Berman vindt ook dat de Europese Commissie de noodhulp verder moet verhogen wegens de gestegen voedselprijzen. "Meer noodhulp helpt de allerarmsten de zomer door'', vindt Berman. "Maar vooral moeten boeren in arme landen makkelijker geld kunnen lenen voor betere technieken om hun productie te verhogen.''

Berman zag maandag op de markt in de Ghanese hoofdstad Accra nog de spanning door de voedselcrisis. "De armsten kunnen rijst en meel niet meer betalen. Dus vallen ze terug op sorgho en cassave. Die prijzen stijgen nu ook.''

De PvdA'er merkte dat de inwoners van Ghana hun regering verwijten dat die de prijzen niet in de hand kan houden.

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    veel vergaderen,weinig daadkracht en overdadige declaraties voor het VN personeel

Of registreer je om te kunnen reageren.