Home

Achtergrond 222 x bekeken 1 reactie

PvdA'er Berman wil EU voedselhulp verdubbelen

De EU moet de begroting voor voedselhulp aan arme landen verdubbelen, vindt Europarlementariër Thijs Berman (PvdA).

Hij roept de Europese Commissie op actie te ondernemen naar aanleiding van de voedselcrisis.

Volgens de PvdA'er bedreigt het dure eten veel inwoners van de arme landen. "Wie van een euro per dag moet leven, besteedt bijna al zijn geld aan voedsel. Als de prijzen verdubbelen is er de helft minder eten in huis.''

Berman, vicevoorzitter van de parlementscommissie ontwikkelingshulp, vindt dat de EU snel de landbouw in ontwikkelingslanden moet helpen. "Boeren daar kunnen een veel hogere opbrengst halen, op duurzame wijze.''

De Europese Commissie maakt dit jaar al een recordbedrag van 160 miljoen euro vrij voor de hongerbestrijding in de wereld. De voedselhulp komt terecht bij 19 miljoen hongerlijdende mensen in Afrika, Azië, de Kaukasus en het Midden-Oosten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Johan

    Juist door al de miljarden jaarlijkse steun aan de onderontwikkelde wererd, hebben de volkeren daar zich met een factor 5-10 vermenigvuldigd zonder dat er een noodzaak was dat ze zelf de mondjes gingen voeden. Met corrupte en oorlogszuchtige zelfverrijkers werden de landen in in chaos gedompeld en was er weer eens honger dan bood een actie op de TV in het westen altijd uitkomst in oceaanstomers vol met voedselhulp. Juist deze hulp heeft de eigenverantwoordellijkheid daar volledig kapot gemaakt en is men afhankelijker dan ooit. Stoppen met de voedselhulp en alleen zaai en pootgoed terbeschikkingstellen met een cursus zelfvoorzienend boeren en zij die dat niet willen moeten maar hongerlijden. Het zal duidelijkzijn dat de in noodzaak tot lijfsbehoud het gezondverstand voorrang zal krijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.