Home

Achtergrond 147 x bekeken

PvdA-fractie kiest Hamer als haar voorzitter

De PvdA-fractie heeft vandaag Mariëtte Hamer gekozen als haar nieuwe voorzitter.

Ze is de opvolgster van Jacques Tichelaar die wegens gezondheidsredenen verder wil als Kamerlid. Er was een tegenkandidaat: Diederik Samsom.

De leden van de 33-koppige fractie kozen hun nieuwe voorzitter in een schriftelijke stemming. De precieze uitslag daarvan wordt niet bekendgemaakt. Hamar zei na de stemming dat zij het gevoel heeft dat ze een heel groot draagvlak heeft binnen haar fractie.
Hamer denkt dat de PvdA-fractie op zoek was naar iemand die ongelooflijk veel hart heeft voor de partij en die het sociale gezicht van de PvdA weer kan terugbrengen. "Ik ga voor die partij, altijd, overal en onder alle omstandigheden.''
Ze zei blij te zijn dat er na de periode van Tichelaar weer rust komt binnen de fractie en dat alle leden samen verder kunnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.