Home

Achtergrond 238 x bekeken 1 reactie

Provincies en steden investeren flink in Randstad

De provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland en de vier grote steden investeren 460 miljoen euro voor het samenwerkingsverband Kansen voor West.

Daarbij krijgen de partijen 310 miljoen euro subsidie uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling voor dit project. Dat maakten zij vandaag bekend.

Onder de noemer Kansen voor West werken de provincies en de steden samen om de Randstad op te stuwen in de vaart der volkeren. In de jaarlijkse Randstadmonitor worden twintig Europese topregio's met elkaar vergeleken. Nederland is daarin afgezakt naar de veertiende plaats.

Om het westelijk deel van Nederland, de motor van de nationale economie, in 2010 weer in de Europese top te krijgen moet de concurrentiekracht versterkt worden. "Hoekstenen daarvoor zijn een sterke kenniseconomie, een duurzame economische ontwikkeling en attractieve steden en regio's om in te werken, wonen en recreëren'', zei Lucas Bolsius wethouder van Rotterdam en verantwoordelijk voor de uitvoering van Kansen voor West.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    zeker nog even de groene ruimten volbouwen

Of registreer je om te kunnen reageren.