Home

Achtergrond 331 x bekeken

Proefveld voor UIKC-rassenlijst uien ingezaaid

In opdracht van het Uien Innovatie en Kenniscentrum (UIKC) zaait Auke Pries (achter) van loonbedrijf Heyboer het uienproefveld in bij akkerbouwer Jan Trip in Zeewolde.

Olaf van Campen (links) en Eric Reijniersen van DLV vullen de machine met zaad. Het Uien Innovatie en Kenniscentrum is een initiatief van Proefboerderij Rusthoeve en DLV Plant. Jaarlijks presenteren zij de rassenlijst voor uien op de uiendag in Colijnsplaat. Op dit proefveld in Zeewolde en een veld in Colijnsplaat worden van alle zaadfirma's in Nederland uien geteeld. Die worden in augustus geoogst, opgeslagen en in april beoordeeld. Op basis daarvan wordt de rassenlijst gemaakt. Foto Axipress

Chauffeur Harry Wunnink van de firma Lugtenberg uit het Overijsselse Lemelerveld neemt een mestmonster. Wunnink rijdt de mest naar akkerbouwbedrijven in de omgeving van Kiel-Windeweer in Groningen. De firma heeft hier een eigen silo waar zij mest van de veehouders tijdelijk opslaat. Nu de akkerbouwers eindelijk het land op kunnen is het bedrijf druk met het leegrijden van de silo. De mest is voor het grootste deel afkomstig is van intensieve veehouderijbedrijven uit Salland, de streek waar Lemelerveld ligt. Foto Koos van der Spek

Langs de snelweg bij het IJsselmeer in Flevoland kopt een bollenkweker zijn tulpen. De bloemen worden direct afgevoerd van het land om ziekteverspreiding tegen te gaan. Volgens voorzitter Sjaak Langeslag van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) lopen de tulpen in ontwikkeling iets achter bij voorgaande jaren. "De bloei is wat later dan we gewend zijn. Dat komt doordat we een koude weken hebben gehad. Maar als het weer omslaat, loopt de natuur de achterstand zo weer in." Foto AxiPress

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.