Home

Achtergrond 236 x bekeken

Productie vleesvarkens stijgt in eerste kwartaal

De Nederlandse bruto productie van vleesvarkens, gedefinieerd als slachtingen plus export minus import, komt voor het eerste kwartaal van dit jaar uit op 181.663 stuks.

Dat is 4,3 procent meer dan een jaar geleden. Dat blijkt uit gegevens van het Productschap Vee en Vlees over de eerste dertien weken van dit jaar. De cijfers over de laatste drie weken zijn nog voorlopig.

De Nederlandse slachterijen slachtten in het eerste kwartaal 166.000 dieren meer dan een jaar geleden. Dat is 4,6 procent meer.
De export van vleesvarkens was in het eerste kwartaal van dit jaar slechts iets groter dan over de zelfde periode van vorig jaar.
Duitsland is de grootste afnemer van Nederlandse vleesvarkens. Er gingen nagenoeg net zo veel vleesvarkens heen als in het eerste kwartaal van vorig jaar.

De export van vleesvarkens naar België is vergeleken met vorig jaar fors afgenomen. Voor Nederland is de Belgische markt prijstechnisch niet langer interessant. De export van vleesvarkens naar Polen, Hongarije, Tsjechië en Zwitserland is daarentegen juist toegenomen.
De import van vleesvarkens is met ruim 13.000 stuks afgenomen. In totaal importeerde Nederland 167.376 vleesvarkens. De meeste dieren kwamen uit België en Frankrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.