Home

Achtergrond

Peuters dansen tegen extra kilootjes

Met een speciale peuterdansles en een optreden van Dirk Scheele is vandaag in Scheveningen de HOPLA!-campagne begonnen.

Meer bewegen, minder eten en bewust opvoeden staan daarbij centraal. Vierhonderd peuters dansten samen met hun ouders in de buitenlucht.

Dat maakte een woordvoerster van de gemeente bekend. De campagne duurt drie maanden en stimuleert ouders en kinderen van 0 tot 6 jaar om gezond te eten en voldoende te bewegen. Was voorheen de aandacht vooral gericht op Haagse wijken, dit keer staat Scheveningen centraal. "De Scheveningse wijk Duindorp heeft het hoogste percentage overgewicht dus daarom vonden we het belangrijk om hier te laten zien hoe je gezonder kan eten en meer kan bewegen'', aldus de zegsvrouw.

Alle kinderen in het actiegebied van Scheveningen krijgen een HOPLA!-boekje waarmee ze tot en met juni kunnen meedoen aan gratis activiteiten in de wijk, zoals spelochtenden -of middagen en dans- en beweeglessen.
De campagne is een onderdeel van het Haagse actieprogramma Gezond Gewicht. "Er zijn voor alle leeftijdscategorieën dit soort projecten. We willen overgewicht voorkomen. Maar ook op tijd signaleren en begeleiden'', liet de woordvoerster weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.