Home

Achtergrond 151 x bekeken

Pennsylvania stemt volgens verwachting

Kiezers in de Amerikaanse staat Pennsylvania hebben precies gestemd zoals de peilingen vooraf aangaven. Ze bezorgden de gewezen first lady Hillary Clinton een kleine maar belangrijke overwinning.

Na telling van de stemmen in 99 procent van de kiesdistricten heeft de senator uit New York een voorsprong van tien procentpunt op haar rivaal Barack Obama. Clinton kreeg 55 procent tegen 45 procent voor senator Obama, meldden Amerikaanse nieuwszenders vandaag.

De uitslag verandert volgens analisten weinig aan de patstelling binnen de partij. Had Clinton met een groter verschil gewonnen dan had dat kunnen worden uitgelegd als nederlaag voor Obama en had de campagne van Clinton een nieuw momentum gekregen. Was de overwinning kleiner geweest dan zou de druk op de senator uit New York groter zijn geworden om zich terug te trekken uit de race.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.