Home

Achtergrond 215 x bekeken

Pachters verenigen zich tegen Fortis

LTO Noord Flevoland en Countus hebben gisteravond de vereniging Fortis(erf)pachters opgericht. Ondertussen hebben 57 agrarische ondernemers zich aangemeld met een totale oppervlakte van ongeveer 2.000 hectare uit verschillende provincies.

Doel van de vereniging is om alle erfpachters en pachters die een relatie hebben met Fortis te verenigen en de specifieke belangen van deze groepen te behartigen. De vereniging wil dit onder meer bereiken door het inventariseren van signalen en knelpunten bij de (erf)pachtovereenkomst en deze aanhangig te maken bij Fortis Vastgoed BV. Ook wil de vereniging fungeren als aanspreekpunt en overlegorgaan met Fortis.

De grootste kern van de leden komt uit Flevoland. Daarnaast hebben zich erfpachters van Fortis gemeld uit de Wieringermeer, Friesland en Groningen. De vereniging is na drie bijeenkomsten en vier werkgroepvergaderingen opgericht. De officiële notariële oprichting volgt binnenkort.

Nieuwe leden zijn welkom. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Anneke Venema van LTO Noord, tel. (088) 888 66 66 of e-mail avenema@ltonoord.nl.

Meer informatie LTO Noord, 27 maart 2008: LTO Noord Flevoland en Countus richten vereniging Fortis(erf)pachters op

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.