Home

Achtergrond 212 x bekeken

PVE: Europese consument wil geen chloorkip

De Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) willen geen aanpassing van de regelgeving over ontsmet pluimveevlees.

Dat schrijft de PVE in een brief aan minister Verburg. Volgens de PVE willen Europese consumenten geen zogenaamde chloorkippen. Bovendien zou toelating van ontsmet vlees de hygiënemaatregelen van de Europese pluimveesector ondermijnen.

Volgens de brief kosten hygiënemaatregelen tegen salmonella de sector jaarlijks 10 tot 15 miljoen euro. Het toelaten van met name Amerikaans vlees waar salmonella enkel voorkomen wordt door ontsmetting aan het einde van de keten zou deze inspanning te niet doen. De productschappen pleiten voor voedselveiligheid door hygiëne in de keten en niet met maatregelen achteraf.

Bovendien vinden de productschappen het recente Europese onderzoek naar resistentie tegen antibiotica door ontsmet vlees te onzeker. Op basis hiervan zou gechloreerd pluimveevlees niet toegestaan moeten worden.

Lees ook Efsa: geen resistentie door gechloreerd vlees

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.