Home

Achtergrond 148 x bekeken

'Overheid te lichtzinnig met internetgegevens'

Overheden gaan in hun internetdiensten vaak te lichtzinnig om met de persoonsgegevens van burgers.

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) heeft daarom nieuwe richtlijnen opgesteld die moeten voorkomen dat kwaadwillenden bijvoorbeeld met het burgerservicenummer (sofinummer) van iemand aan de haal kunnen, meldde het CPB vandaag.

Overheden moeten volgens het CPB voorzichtiger zijn bij hun internetdiensten en meer rekening houden met de risico's die het online zetten van gegevens kan meebrengen. De Wet openbaarheid bestuur wordt regelmatig ten onrechte als argument gebruikt om privacygevoelige informatie via een website te verstrekken, stelt de privacywaakhond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.