Home

Achtergrond

Oud-presidenten in bres voor wereldwijde democratie

Oud-presidenten als Vaclav Havel (Tsjechië) en Joaquim Chissano (Mozambique) horen bij de oprichters - vandaag in Brussel - van de nieuwe Europese Stichting voor Democratie door Partnerschap (EFDP).

Ook de Nederlandse oud-minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken is er bij betrokken. Volgens de oprichters is democratie de "roeping en het bestaansrecht'' van de Europese Unie. Ze willen vooral ook de democratie buiten Europa versterken.

"Van China en Wit-Rusland tot Burma en Zimbabwe, Europeanen hebben de plicht diegenen te steunen die waar dan ook strijden voor mensenrechten en burgerlijke vrijheden. En de plicht om Europa's vaak nog recente ervaringen met het overwinnen van de onwaardigheid van censuur en autoritair bestuur te delen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.