Home

Achtergrond

Oranje paprikatelers vervolgen promotiecampagne

Dit jaar worden onder het motto 'Oranje, Lekker Gezond' de promotie activiteiten voor de oranje paprika’s verder uitgebreid.

De telers van oranje paprika’s pakken de promotie gezamenlijk op en betalen het ook grotendeels.

Vorig jaar al werd er op initiatief van Seminis, met ondersteuning van P8 in de provincie Noord Holland een pilot opgezet waarbij demonstratieteams bij Deen supermarkten de consument kennis liet maken met de goede eigenschappen van de oranje paprika. Zij lieten de bezoekers van de supermarkten de paprika’s proeven en gaven tips mee om lekkere gerechten te maken.

Dit jaar worden de activiteiten met ondersteuning van Seminis en P8 verder uitgebreid. De telers nemen nu echter het initiatief over en investeren een fors bedrag extra om meer consumenten bekend te maken met de bijzondere eigenschappen van de oranje paprika. De telers bekostigen zo zeventig procent, P8 en Seminis de rest.

Hoeveel er voor de promotie wordt uitgetrokken, wil men niet zeggen. De acties sluiten aan bij de andere initiatieven van Colourfultaste om paprika’s breder onder de aandacht te brengen van de Nederlandse en Duitse consumenten. De bedoeling is om met verschillende supermarktketens inNederland afspraken te maken. In Duitsland wordt dit seizoen gestart met winkelacties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.