Home

Achtergrond

'Oppassen met pensverzuring door gras'

Melkveehouders moeten oppassen met het optreden van pensverzuring als hun dieren vers gras in de wei eten.

Om pensverzuring te voorkomen adviseert mengvoercoöperatie Agrifirm de melkveehouders om hun koeien niet met een lege maag de wei in te sturen.

Door het zonnige weer en koude nachten in de afgelopen week is het suikergehalte in het gras volgens Agrifirm sterk gestegen naar een gemiddelde van 257 gram met een uitschieter van 338 gram per kilo per kilo droge stof. Het gehalte aan ruw eiwit lag afgelopen week op een laag niveau (180 gram per kilo droge stof). Veehouders moeten de eiwitaanvulling in hun rantsoen daardoor volgens Agrifirm niet te snel afbouwen en zorgen voor voldoende structuur. Het eiwitgehalte kan deze week stijgen door de regen en de hogere temperatuur volgens de mengvoercoöperatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.