Home

Achtergrond 152 x bekeken

Opnieuw demonstratie tegen Wilders in Jakarta

Bij de Nederlandse ambassade in de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben islamitische groeperingen vandaag voor de tweede dag op rij gedemonstreerd tegen de film Fitna van Geert Wilders.

Betogers droegen spandoeken en hadden foto's van Wilders bij zich met daarop leuzen als 'doodstraf voor zij die de islam bekladden' en 'boycot Nederlandse producten'.

De demonstranten eisten excuses van de Nederlandse regering aan de moslims overal in de wereld. Ook moet de Nederlandse ambassade worden gesloten en moeten de diplomatieke betrekkingen met Nederland worden verbroken.
De Indonesische regering heeft inmiddels maatregelen getroffen om Fitna van internet in Indonesië te krijgen. Als iemand de rolprent via internet of op andere manier verspreidt, zal dat juridische gevolgen voor die persoon hebben, waarschuwde Arifin Muchtiar van het hooggerechtshof in de Indonesische hoofdstad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.