Home

Achtergrond 1 reactie

Opmars biologisch in supermarkten houdt aan

In supermarkten liggen steeds meer biologische producten.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) stelt vandaag vast dat de enige tijd geleden begonnen opmars van biologisch aanhoudt.

Zo steeg in 2007 de omzet van biologische producten in supermarkten met 15 procent. De discounters zagen een stijging van 33 procent. Daarmee wordt bewezen dat biologisch door alle consumenten wordt gewaardeerd, aldus het CBL, dat vooral ziet dat mensen die 'af en toe' biologisch kochten dat nu vaker doen. De brancheorganisatie baseert zich op cijfers van de Taskforce Biologische Marktontwikkeling die woensdag officieel bekend worden gemaakt.

Met het oog op de vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel, willen de supers beter toezicht op diertransporten. Ze stoppen in 2009 de verkoop van vlees van onverdoofd gecastreerde varkens en willen alleen nog vis verkopen die duurzaam is gevangen of gekweekt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet Wisse

    Chapeau! Prachtig dat een de consumenten zo'n keus maken. Zo hoort het. Er werd in het verleden vaak hard geroepen dat de boeren moesten veranderen, zonder dat men wilde betalen. Ik ben blij dat dát gaat veranderen.
    Als men mij maar de ruimte blijft geven om lekker conventioneel te shoppen.

Of registreer je om te kunnen reageren.